matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mnożenie macierzy
elka:
Dane macierze: 3 4 1 3 2 A= −2 1 B= 4 −2 2 C=A*B 5 2 A) C jest macierzą 3x3 T/N B) C
3
3=14 C) C
1
2=4
15 cze 19:10
Mariusz:
A B 3x2 2x3 C 3x3 A) tak B) 5*2+2*2=14 tak C) 3*3−2*4=1 nie
15 cze 20:35