matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Krystian:
f(x,y)=2xy
2
−3x
2
y f'(x,y)=2*1*2y−3*2x*1=4y−6x dobrze wyznaczyłem pochodną?
15 cze 18:55
Krystian:
?
15 cze 19:11
Jerzy:
Żle
15 cze 19:15
Jerzy:
f
x
= 2y
2
− 6xy f
y
= 4xy − 3x
2
15 cze 19:17