halo
pola6998: Sprawdź czy ciąg (an) o podanym wzorze jest geometryczny.
a) an=2n
b) an=(√3)n
15 cze 17:02
15 cze 17:06
15 cze 17:08
Janek191:
Tak − wykonaj to dzielenie
15 cze 17:09
pola6998: i tu mam problem
15 cze 17:12
Janek191:
an : am = a n − m
15 cze 17:14
pola6998: To będzie 2n+1−n=2{1}=2?
15 cze 17:15
Janek191:
2
1 = 2
15 cze 17:16
pola6998: No tak

a w c) jak?
15 cze 17:17
Janek191:
b) Tak samo
15 cze 17:17
pola6998: to będzie
√31=
√3 tak?
15 cze 17:19
Janek191:
Tak q = (√3)1 = √3 − iloraz ciągu geometrycznego
15 cze 17:21
pola6998: Ok

Dzięki myślałam,że to trudniejsze
15 cze 17:23