Problem ze zbiorami
Nju: Miałem takie pytanie: "Two sets are equal if and only if every element of set A can be shown in
set B" i dałem "prawda"
ale odpowiedź jest "fałsz" może mi ktoś powiedzieć, czemu to jest fałsz? Jeśli dwa zbiory są
równe to znaczy, że mają takie same
wartości elementów, czyli np. A={1,2,3,4} i B={2,4,3,1} są równe. Więc każdy element zbioru A
możemy pokazać w zbiorze B.
15 cze 16:51
ICSP: A = {1,2,3} , B = {1,2,3,4}
15 cze 16:52
Nju: i? Umiesz pisać, to napisz...
15 cze 16:53
Nju: nieważne, przepraszam jestem wkurzony, bo znowu dałem ciała.
15 cze 16:54