Rozwiąż równanie aby uzyskać coś fi
Mattth: 47,67(0,247* cos fi − 0,463* √1−cos2 fi= −10,8
15 cze 13:31
Mattth: Pomoże ktoś jak to zrobic?
15 cze 13:32
Mattth: pomocy, tutaj chodzi o zastosowanie jedynyki trygonometrycznej?
15 cze 13:48
6-latek : √1−cos2φ= sinφ
15 cze 13:52
Mattth: no tak zamieniłem to co pod pierwiastkiem na sinusa ale nie wiem co dalej
15 cze 13:53
6-latek : Piszsesz rozwiąż równanie
A to jest równanie ?
Jeśli oczekujesz pomocy to nie wprowadzaj pomagających w blad
15 cze 13:55
Jerzy:
| | d | |
masz równanie: a(bcosx − c√1−cos2x) = d ⇔ bcosx − |
| = c√1−cos2x, |
| | a | |
teraz podnieś obustronnie do kwadratu
15 cze 13:55
6latek: Tak jest φ jest zmnienna
15 cze 14:07
Mattth: liczył ktoś

delta wyszła mi 2,7937
15 cze 14:10