matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układy równań
Mental:
1.149 Rozwiąż algebraicznie i graficznie następujące układy równań:
⎧
y=|x−1|+3
b)
⎩
y=4
⎧
|x|=1−y
d)
⎩
2x−y=3
15 cze 12:38
Jerzy:
a) graficznie , algebraicznie: Ix − 1I + 3 = 4 ⇔ Ix−1I = 1 ⇔ x − 1 = 1 lub x − 1 = − 1
15 cze 12:40
Metis:
W czym problem?
15 cze 12:41
Jerzy:
b)
15 cze 12:45