matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z funkcji holomorficznej
przyszłymistrz:
zad.1 Wyznacz funkcję holomorficzną f(z)=u(x,y)+iv(x,y) jeżeli u(x,y)=x
2
−y
2
+2xy. Bardzo proszę o pomoc i w miarę szybkie rozwiązanie.
14 cze 21:47
jc:
f(z) = (1−i) z
2
14 cze 22:07