matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to obliczyć ?
gelcia23:
Rozwiąż równanie : tg
3
x−tg
2
x=0
14 cze 21:04
Leszek:
tg
3
x − tg
2
x = 0 <=> tg
2
x(tgx−1)=0 => tgx=0 lub tgx=1 czyli x=kπ lub x=π/4 + kπ i k∊C
14 cze 21:10