matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz h i b
danat:
14 cze 21:02
Mila:
(
√
37
)
2
+h
2
=7
2
37+h
2
=49 h
2
=49−37 h
2
=12 h=
√
12
=
√
4*3
=2
√
3
h=2
√
3
=====
h
2
+2
2
=b
2
b
2
=4+
√
12
2
b
2
=16 b=4
===
14 cze 21:16