cosx | cosx | ||
+ | =0 | ||
1−sinx | 1+sinx |
π | ||
x≠ | +2kπ | |
2 |
π | ||
x≠− | +2kπ | |
2 |
π | ||
x≠ | +kπ | |
2 |
cosx | cosx | ||
+ | =0 | ||
1−sinx | 1+sinx |
cosx+sinxcosx+cosx−sinxcosx | |
=0 | |
1−sin2x |
2cosx | |
=0 | |
1−sin2x |
π | ||
x= | +kπ równanie sprzeczne, bo w dziedzinie jest, że cosx≠0 | |
2 |
2cosx | |
=0 | |
cos2x |
2 | |
=0|*cosx | |
cosx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |