sprawdzić czy odwzorowanie jest liniowe
misiataa: Bardzo proszę o pomoc bo kompletnie nie wiem jak mam się za to zabrać
sprawdzić czy odwzorowanie jest liniowe
T: C→R T(z)=Re z
14 cze 17:11
g: Sprawdź czy:
1) T(z1+z2) = T(z1)+T(z2)
2) T(a*z) = a*T(z) a ∊ R
14 cze 17:35
misiataa: L: T(z1+z2)=(Re z1+ Re z2)
P: T(z1)+T(z2) = (Re z1)+(Re z2)= Re z1+ Re z2
L=P
drugiego warunku nie za bardzo wiem jak zrobić
14 cze 19:50
misiataa: może ktoś pomoże?
15 cze 07:51
g: Czy Re(a*z) = a*Re(z)?
15 cze 10:25
jc: A nasza przestrzeń jest nad R czy nad C?
15 cze 10:33
g: a ∊ R, z ∊ C.
15 cze 10:37
jc: Skąd wiesz, że a ∊ R ?
15 cze 11:20