Oblicz prawdopodobieństwo tych zdarzeń
tomas96: Wykonano 6 rzutów symetryczną kostką sześcienną, której dwie ściany pomalowani na biało, trzy
na zielono i jedną na czarno. Niech zdarzenia będą określone następująco:
A={co najmniej raz wypadła ściana czarna}
B={dokładnie 3 razy wypadła ściana biała}
C={ co najwyżej raz wypadła ściana zielona}
D={nie więcej niż pięć razy wypadły ściany biała lub czarna}
II) Udowodnij,że
A n B = Ф to otrzymamy:
P(A u B) = P(A) + P(B)
14 cze 13:22
tomas96: bardzo proszę o pomoc
14 cze 14:17