matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania funkcji wykładniczej
Xe:
Potrzebuję rozwiązać to równanie:
81
3
√
3
(
)
6x
=3
x
2
√
27
Nie mam już kompletnie pojęcia, wychodzą mi różne wyniki
13 cze 23:35
Metis:
3
4
=81 3
1
3
=
3
√
3
3
3
=27 27
1
2
=
√
27
13 cze 23:56
Metis:
a
x
*a
y
=a
x+y
a
x
=a
x−y
a
y
(a
x
)
y
=a
x*y
13 cze 23:58