matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
agata:
Bylabym bardzo wdzieczna jesli ktos by mi to sprawdzil
Wykonaj odejmowanie x
3
−2x
2
+1−(−2x
3
+x
2
+2)=3x
3
−3x
2
−1 Wykonaj mnozenie (2x
3
−x
4
)−2x
4
=−4x
7
+8x
8
Nierownosc (2x−3)
2
(4−x)(x+5)<0 xe(−oo −5)U(4,+oo)
13 cze 23:35
Janek191:
Odejmowanie ok
13 cze 23:59
Janek191:
(2 x
3
− x
4
)*( − 2 x
4
) = − 4 x
7
+ 2 x
8
14 cze 00:00