matematykaszkolna.pl
Funkcja wykładnicza Elektronik_Radom: Ja moze nie mam zadania ale potrzebuje pomocy ! Nie rozumiem jak sie rysuje, tworzy i rozwiazuje zadania gdy w funkcji wykladniczej w potedze jest modul ! np. y=2|x| , y=2||x−3|+2| . Czy moglby ktos mi to wytlumaczyc albo podac link w ktorym jest opisane jak sie robi tego typu zadania emotka Bardzo prosze o pomoc, z gory dziekuje...
5 sty 19:47
EkonomikRadom;): To widze, ze ciezko u Was
5 sty 20:30
EkonomikRadom;): Czy to poprostu nie jest wartość bezwzględna?
5 sty 20:32
Elektronik_Radom: no to jest wartosc bezwzgledna ale w potedze i trzeba rozpatrzyc w tym przykladzie trudniejszym jakies dwa przypadki tylko nie wiem jakie. wiedzialbym jak narysowac zwykly wykres ||x−3|+2| bo to nic trudnego ale jak to bedzie w tym przypadku ^^ to nie mam pojecia xD
5 sty 21:16
Eta: f(x)=2IxI to rozpatrujesz przedziałami 1) dla x ≥0 to f(x) = 2x , ale uwzględnij przedział x ≥O wykresem będzie część krzywej wykładniczej w I ćw. wraz z punktem (0,1)
 1 
2) dla x <0 to f(x) = 2−x = (

)x
 2 
druga część krzywej wykładniczej w II.ćw. obydwie połączą się w punkcie ( 0,1)
5 sty 21:29
Eta: Pozdrów KOZIENICE emotka
5 sty 21:30
Elektronik_Radom: Dzieki za pomoc Eta emotka teraz juz powoli rozkminiam to emotka troche musze pocwiczyc i bedzie git emotka Pozdrowionka dla Kozienic heh
5 sty 21:39
Elektronik_Radom: A jak to bd w tym drugim przykladzie bo rozumiem ze analogicznie do tego 1szego ale nie do konca wiem jak to musialbym zrobicemotka
5 sty 21:42