Funkcja wykładnicza
Elektronik_Radom: Ja moze nie mam zadania ale potrzebuje pomocy !

Nie rozumiem jak sie rysuje, tworzy i
rozwiazuje zadania gdy w funkcji wykladniczej w potedze jest modul ! np. y=2
|x| ,
y=2
||x−3|+2| . Czy moglby ktos mi to wytlumaczyc albo podac link w ktorym jest opisane jak
sie robi tego typu zadania

Bardzo prosze o pomoc, z gory dziekuje...
5 sty 19:47
EkonomikRadom;): To widze, ze ciezko u Was
5 sty 20:30
EkonomikRadom;): Czy to poprostu nie jest wartość bezwzględna?
5 sty 20:32
Elektronik_Radom: no to jest wartosc bezwzgledna ale w potedze i trzeba rozpatrzyc w tym przykladzie trudniejszym
jakies dwa przypadki tylko nie wiem jakie. wiedzialbym jak narysowac zwykly wykres ||x−3|+2|
bo to nic trudnego ale jak to bedzie w tym przypadku

^^ to nie mam pojecia xD
5 sty 21:16
Eta:
f(x)=2
IxI
to rozpatrujesz przedziałami
1) dla x ≥0 to f(x) = 2
x , ale uwzględnij przedział x ≥O
wykresem będzie część krzywej wykładniczej w I ćw. wraz z punktem (0,1)
| | 1 | |
2) dla x <0 to f(x) = 2−x = ( |
| )x
|
| | 2 | |
druga część krzywej wykładniczej w II.ćw.
obydwie połączą się w punkcie ( 0,1)
5 sty 21:29
Eta:
Pozdrów KOZIENICE
5 sty 21:30
Elektronik_Radom: Dzieki za pomoc Eta

teraz juz powoli rozkminiam to

troche musze pocwiczyc i bedzie git

Pozdrowionka dla Kozienic

heh
5 sty 21:39
Elektronik_Radom: A jak to bd w tym drugim przykladzie

bo rozumiem ze analogicznie do tego 1szego ale nie
do konca wiem jak to musialbym zrobic
5 sty 21:42