y | ||
∬ | dxdy, gdzie D jest obszarem ograniczony krzywymi x=1 2y=1 xy4=1 | |
√x |
1 | ||
0 ≤ y ≤ x | ||
4 |
y | y | |||
∬ | dxdy = ∫{.∫ | dy.}dx=... | ||
√x | √x |
y | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
∫ | = | ∫ydy=[ | y2]x14 = | * | (x14)2 = 1 | |||||
√x | √x | 2 | √x | 2 |
1 | ||
zapisz poprawnie równania krzywych ponieważ zapis xy4=1 oznacza,że y= | ||
4√x |
1 | ||
y∊<1/2; | > | |
4√x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |