matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż na czynniki wielomian
Asia:
Rozłóż na czynniki wielomian: W(x)=(x+4)(3x
2
−1)−(x+4)(2x
2
+3)
13 cze 20:50
Mila:
(x+4)*(3x
2
−1−2x
2
−3)=(x+4)*(x
2
−4)=(x+4)*(x−2)*(x+2)
13 cze 21:04