matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć ekstrema lokalne funkcji
Nati1996:
Wyznaczyć ekstrema lokalne funkcji z=f(x,y)= 8xy− 1/x +8/y
13 cze 19:12
Jack:
to do dziela.
1
8
f(x,y) = 8xy −
+
x
y
pochodne i jedziem
13 cze 20:09