x | ||
c) Wyznacz zbiór wartości funkcji: y = cosx+cos | ||
2 |
1 | ||
odp.: <−1 | ,2> | |
8 |
α+β | α−β | |||
sin α + sin β ze wzoru na sume. = 2 sin | cos | |||
2 | 2 |
α+β | α+β | |||
sin(α+β) = 2sin | cos | |||
2 | 2 |
α+β | α−β | |||
sin α + sin β − sin (α+β) = 2 sin | cos | − sin(α+β) = | ||
2 | 2 |
α+β | α−β | α+β | α+β | |||||
= 2 sin | cos | − 2sin | cos | = | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
α+β | α−β | α+β | ||||
= 2sin | (cos | − cos | ) | |||
2 | 2 | 2 |
α−β | α+β | |||
jak chcesz to mozesz cos | − cos | rozpisac z roznicy cosinusow. | ||
2 | 2 |
α+β | α | β | α | β | α+β | |||||||
= 2sin | * 2sin | sin | = 4sin | sin | sin | |||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |