Wszystko jest na kartce :)
Osama: http://imgur.com/Tc6kupm
Proszę o rozwiązanie tych zadań są one mi bardzo potrzebne do poprawy matmy.
Chodzi mi tu o całe rozwiązania nie same wyniki
13 cze 16:25
Jack: yhm
13 cze 16:51
Jack: narysowac wykres y = 2x − 6?
robisz tabelke i podstawiasz punkty
dla x = 0 to igrek wynosi 2*0 − 6 = − 6
i masz juz punkt (0,−6)
teraz np. dla y = 0 to 2x = 6 −> x = 3
(3,0)
i laczymy te punkty prosta.
13 cze 16:53
Jack:
zad 5.
O − lata ojca
S − lata syna
{O + S = 47
{O−6 = 6*(S−6)
{O = 47 − S
{O−6 = 6S − 36
47 − S − 6 = 6S − 36
7S = 47+36−6
S = 11
O = 47−11 = 37
13 cze 16:58
Osama: okej a reszte ogarniesz tez?
13 cze 16:58
Osama: Help mee plzzz
14 cze 14:37
Jerzy:
2)
a) 11 − 3k > 0
c)
| | 2 + 5k | |
xk − 5k = x + 2 ⇔ xk − x = 2 + 5k ⇔ x(k − 1) = 2 + 5k ⇔ x = |
| , |
| | k − 1 | |
| | 2 + 5k | |
czyli: |
| = 2 ... i oblicz: k |
| | k − 1 | |
14 cze 14:44
Jerzy:
3)
a) y = −2x + b i 5 = −2*(−1) + b ... stąd oblicz: b
| | 0 − 3 | |
b) y − 0 = |
| (x − 2) |
| | 2+1 | |
14 cze 14:48
Osama: a 4 ktoś ogarnie?
14 cze 14:53
Jerzy:
Za trudne
14 cze 14:54
Osama: a ja musze to napisac

prosze was
14 cze 15:52
Mila:
lata obecnie 6 lat temu
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
ojciec x x−6
syn y y−6
==================
x+y=47
x−6=6*(y−6)
x+y=47
x−6=6y−36
x+y=47
x−6y=−30
−−−−−−−−−−−
x=47−y
47−y−6y=−30
−−−−−−−−−−−
47−7y=−30
47+30=7y
77=7y /:7
y=11
x=47−11=36
=====spr
11+36=47
11−6=5
36−6=30
5*6=30
odp.
syn ma 11 lat
ojciec ma 36 lat
14 cze 16:32
sn: Zad.4
a)
4x+3=−6
4x=−9 /:4
14 cze 17:46
sn: Zad.4
b)
x(x+3)−2 ≥(x−2)
2
x
2+3x−2 ≥x
2−4x+4
7x ≥6 /:7
P.S. Nie wiem jak tutaj zrobić znaczek przynależności do zbioru, dlatego jest "należy do"
14 cze 17:52
sn: Zad.4
c)
2x−3y=4
3x+2y=6
2x−3y=4 /*2
3x+2y=6 /*3
4x−6y=8
9x+6y=18
Metodą przeciwnych znaków dodajemy oba równania.
13x=26 /:13
x=2
Podstawiamy do obojętnie, którego pierwszego równania i wychodzi nam "y".
2x−3y=4
4−3y=4
−3y=0
y=0
Odp.: x=2, y=0
14 cze 17:58
Osama: −3k>−11 to:
k>11/3 czy k>−11/3
15 cze 17:48
15 cze 18:52