matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
okiii:
całka z e
4x
−e
−x
dx całka z 3
4x−1
dx
13 cze 09:41
Mariusz:
1
3
4x−1
=
3
4x
3
3
x
=e
xln(3)
1
∫e
ax
dx =
e
ax
+C
a
Tutaj wystarczy podstawienie t=ax U ciebie a=4
13 cze 10:13