matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analityczana w R3
Yano:
x−5
Proste l
1
:
=1 − y = −z i l
2
: 2x+4 = 3y = 6z + 18 są
4
symetryczne względem płaszczyzny π. Wyznaczyć równanie parametryczne i ogólne płaszczyzn spełniających warunki narzucone na płaszczyznę π
12 cze 22:06