Zbiory
Max: Witam,
chciałbym się zapytać jak wygląda symbol krzyżowania zbioru. Że A krzyżuje się ze zbiorem B.
Chodi tylko o symbol tak jak np. rozlączość zbioru " )( "
12 cze 20:49
Saizou :
Mówisz o przekroju kartezjańskim ?
AxB={(a,b): a \in A , b \in B}
12 cze 20:53
Saizou :
*iloczynie kartezjańskim
czy ob przekroju zbiorów A∩B={x: x \in A i x \notin B}
12 cze 20:55
Saizou :
oczywiście że źle napisałem
A∩B={x: x \in A i x \in B}
12 cze 21:04
Max: nie mówie o krzyżowaniu zbiorów Zbiory się krzyżują gdy mają one pewne elementy wspólne, ale
oprócz nich w każdym zbiorze znajdują się również takie obiekty, których nie ma w drugim
∃x (x∊A ∧ x∊B) ⋀ ∃x (x∊A ∧ x∊B) ∃x (x∊A ∧ x∉B) ⋀ ∃x (x∉A ∧ x∊B)
Chodzi mi o symbol tak jak zawieranie się ma ⊂, różnica \,. o symbol
12 cze 21:10
Max: w drugim x∉B
12 cze 21:10
Max: wrzucić drugi element za dużo napisałem z rozpedu
12 cze 21:11
Saizou :
ja nie wiem o co ci chodzi
12 cze 21:18