−2x | 1 | −2x | ||||
= | = | ∑n=0∞ (3x/5)n | ||||
5 | 1− 3x/5 | 5 |
fn(0) | ||
f(x)= ∑ | *xn ; fn(x) −− n −ta pochodna funkcji f(x) .Sumowanie od n=0 do n=∞ | |
n! |
2x | ||
dla funkcji f(x)= | ||
3x−5 |
−10 | −10 | |||
f'(x) = | ; f'(0)= | |||
(3x−5)2 | 25 |
60 | 60 | |||
f''(x)= | ; f''(0)= | |||
(3x−5)3 | 125 |
540 | 540 | |||
f'''(x) = | ;f'''(0)= | |||
(3x−5)4 | 625 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |