prawdopodobieństwo HELP!
Ewuuuu: | | 1 | | 5 | | 1 | |
Przy danych P(A`)= |
| P(A∪B)= |
| P(B`)= |
| |
| | 3 | | 6 | | 2 | |
Oblicz
P(A∩B) P(A∩B`) P(B−A)
5 sty 19:27
Ewuuuu: mam jeszcze jedno pytanie!
jak się czyta coś takiego P(A)
uczę się teorii i za bardzo nie wiem jak to się czyta
5 sty 19:34
rogal: P(A) to po prostu prawdopodobieństwo od A
5 sty 20:09
Ewuuuu: a ha ok dzięki

a jak rozwiązać tamto zadanie
5 sty 21:32
Ewuuuu: proszę o pomoc,nie rozumiem tego!:(
5 sty 21:44
5 sty 23:10
student: P(A)=1−P(A')
P(B)=1−P(B')
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
5 sty 23:13
Ewuuuu: no i

5 sty 23:15
Ewuuuu: dzięki za pomoc!
5 sty 23:40
Bogdan:
P(A∩B') = P(A) − P(A∩B) lub P(A∩B') = P(A∪B) − P(B) lub P(A∩B') = P(A−B)
P(B−A) = P(B) − P(A∩B) lub P(B−A) = P(A∪B) − P(A) lub P(B−A) = P(A'∩B)
6 sty 01:05