(3n − 1)*(2n + 4) | 6n + 4*3n − 2n − 4 | |||
an = | = | = | ||
5n − 6n | 5n − 6n |
| |||||||||||||||||||||||
= | |||||||||||||||||||||||
|
1 + 0 − 0 − 0 | ||
lim an = | = − 1 | |
0 − 1 |
1 | (2 n − 1)2 | |||
an = ( 3 n − | )*( | = | ||
n2 | ( n +1)3 |
1 | 4 n2 − 4 n + 1 | |||
= ( 3 n − | )*( | = | ||
n2 | ( n +1)*(n2 + 2 n + 1) |
|
| |||||||||||||||||||||||||||
= | * | |||||||||||||||||||||||||||
1 + 1n |
|
4 − 0 + 0 | ||
lim an = 3* | = 12 | |
1 + 0 + 0 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |