matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie płaszczyzny stycznej do wykresu.
Ala:
Witam, f(x,y)=e
x+y
− e
4−y
w punkcie przecięcia wykresu z osią Ox. Czyli tak y=0 z=0. I dalej to już nie ogarniam
Proszę o pomoc
12 cze 14:29
Ala:
aaa już mam, że x=4 !
12 cze 14:31
Ala:
Oki już chyba ogarnę
12 cze 14:33
Ala:
z=e
4
(x+2y−4) // jakby ktoś kiedyś potrzebował
12 cze 14:38