Prosze o zrobienie i wytłumaczenie tego kompletnie nie rozumiem co to za zadanie
PILNIE POTRZEBUJE POMOCY ILO: Wykres funkcji f przesuń równolegle o wektor Napisz wzór funkcji g, której wykres
otrzymałeś, jeśli:
a) f(x) = 2x − 4 u = [−4,0]
b) f(x) = −3x +1 u = [0,5]
c) f(x) = 3 |x| u = [ 3,−8]
d)f(x) = 2{x} u = [−1,2]
12 cze 12:30
zef: a)g(x)=2(x+4)−4
b)g(x)=−3x+6
c)g(x)=3|x−3|−8
d)Tutaj nie wiem co to za funkcja, która napisałeś.
12 cze 12:32
PILNIE POTRZEBUJE POMOCY ILO: w d) 2 pierwiastki z x
12 cze 12:43
PILNIE POTRZEBUJE POMOCY ILO: nie rozumiem tego

12 cze 12:44
zef: g(x)=2√x+1+2
12 cze 13:35