pomocy na kolosie
synapse: Oblicxyc s(7,3)
11 cze 18:21
synapse: Obliczyc kongruencje x6−5x3+4 = 0(mod4)
11 cze 18:35
Kacper:
Niestety, ale będzie poprawka.
11 cze 18:35
synapse: Tylko naprowadzcie
11 cze 18:41
synapse: Nwd(1674,621)
11 cze 18:43
synapse:
11 cze 18:53
jc: co to znaczy obliczyć kongruencję?
11 cze 19:47
Mila:
s(7,3) to mają być liczby Stirlinga I rodzaju?
11 cze 22:16
Saizou :
w kongruencji można na piechotę, bo działasz na małym zbiorze {0,1,2,3}
dla x=0, czyli w postaci 4k masz
4=0 mod 4

dla x=1, czyli w postaci 4k+1 policzyć itd.
11 cze 22:21