matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie w zbiorze liczb zespolonych
edta33:
Prosiłabym o pomoc z poniższym równaniem (; z
2
−16i=0
11 cze 17:56
jc:
z = ± 2
√
2
(1+i) ?
11 cze 18:04
ICSP:
√
2
√
2
z = ± 4
√
i
= ± 4(
+
i)
2
2
11 cze 18:05
edta33:
Dziękuję
11 cze 18:08