matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj przykład ciągu malejącego (a_n)
Tomekk:
Podaj przykład ciągu malejącego (a
n
) o tej własności, że ciąg (b
n
), b
n
=|a
n
| : a) jest malejący b) jest rosnący c) nie jest monotoniczny
11 cze 16:02
Janek191:
1
a) a
n
=
n
b) b
n
= − n
11 cze 21:33