matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole obszaru Ograniczonego
student:
Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi y=x
2
y=1/3x
2
oraz prostą y=x (x≥0) Z góry dzięki za odp.
11 cze 12:40
Janek191:
1 3 3
1
P = ∫ x
2
dx + ∫ x dx − ∫
x
2
dx =
3
0 1 0
11 cze 15:19