matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaka jest granica tego ciągu ?
norbert:
Jaka jest granica tego ciągu ?
n!
an =
n
n
10 cze 17:57
jc:
n! / n
n
= (1/n)*(2/n)*(3/n)*...*(n/n) ≤(1/n)*1*1*...*1 =1/n dlatego n! / n
n
→ 0
10 cze 18:04