matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ja obliczyc calke niewlasciwa
Est:
1
Jak obliczyc całke: ∫
sin
2
x*cos
2
x
10 cze 16:29
jc:
sin
2
x + cos
2
x
1
1
= ∫(
dx = ∫(
+
) dx=
sin
2
x cos
2
x
cos
2
x
sin
2
x
= tg x − ctg x
10 cze 17:28