matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbieżność szeregu
yyyy:
zbadaj Zbieżność szeregu 1 ∑ _________________ n=1 n(
√
n
2
+n
−n
10 cze 14:07
g:
√
n
2
+n
+n
2n
2
=
>
=
n(n
2
+n−n
2
)
n
2
n
Szereg rozbieżny.
10 cze 14:20