matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole trójata
julaaa:
w trójkącie równoramiennym ramię o długości 10 cm tworzy z podstawą kąt 30 stopni oblicz pole trójkąta
5 sty 18:47
peper:
pole trójkąta =
1
2
ab sinα α wynosi w tym przypadku 120 stopni a=10 b=10
5 sty 18:54