matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm naturalny
Michał:
1
1
Ln|2| −
Ln|1|
2
2
10 cze 12:10
Jerzy:
1
2
1
=
ln
=
ln2 = ln(
√
2
)
2
1
2
10 cze 12:11
Michał:
jak to idzie ? czemu dzielimy ?
10 cze 12:16
Jerzy:
a
loga − logb = log
b
lub : log1 = 0
1
czyli: ... =
ln2 − 0 = ln(
√
2
)
2
10 cze 12:20