matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice ciągu
k:
Oblicz granice ciągu (4n−3) : (6−5n)
9 cze 23:29
Jack:
4
−
5
10 cze 00:03
Janek191:
4 n − 3
3
4 −
n
a
n
=
=
6 − 5 n
6
− 5
n
więc
4 − 0
4
lim a
n
=
= −
0 − 5
5
n→
∞
10 cze 06:10