studia
student: studia zaoczne a dzienne − pytanie
Witam, chciałbym zapytać czy jest na tym forum ktoś(najlepiej z PW albo jakiejs innej czolowej
uczelni) kto przepisał się z dziennych na zaoczne studia i mógłby mi powiedzieć czy jest to
opłacalne? Bo zauważyłem że na dziennych i tak się niczego nie ucze z wykladow/lab tylko w
domu i prawie caly tydzien mam wolny do ostatniego miesiaca(oprocz laborkow w pojedyncze dni).
Niestety z powodu tego, że nie mieszkam w Warszawie to muszę płacić za kwaterunek i w sumie
bardzo podobnie by mi wyszło jakbym zapisał się na zaoczne i tylko na zjazdy przyjeżdzał(mam
rodzine i znajomych na miejscu wiec z noclegiem zawsze sie cos wykombinuje)... Miałbym dużo
więcej czasu na rozwijanie prawdziwych zainteresowań. A na dziennych to w ogóle większość
(dziekanat i prowadzący) traktują studentów jak śmieci... Zresztą jakbym poszedł na zaoczne to
mógłbym wtedy na luzie pójść na wymarzony kierunek(teraz poszedłem w sumie tylko tak żeby
przerwy nie mieć bo się nie dostałem na to co chciałem)... Czy warto więc iść na zaoczne w
moim przypadku? I czy to prawda, że na zaocznych jest trochę bardziej lajtowo?
9 cze 23:00
takion94: ie rozumiem po co się pchać na kierunek tylko po to żeby studiować i nie mieć roku w plecy.
Twój wymarzony kierunek można studiować zaocznie? Jeśli tak to nawet się nie zastanawiaj tylko
idź na zaoczne i szukaj pracy pod zawód. pracodawcy wcale źle na zaocznych nie patrzą podobnie
jak wykładowcy a doświadczenie zawodowe ważniejsze.
10 cze 12:54
xd: jaki to ten wymarzony kierunek?
10 cze 13:13