⎧ | 3mx−my=2m−5 | ||
Dany jest układ równań liniowych | ⎩ | mx+my=2m+1 | , gdzie m jest parametrem. |
|y| | ||
Wyznacz rozwiązanie (x,y) tego układu i narysuj wykres funkcji f(m)= | ||
x |
m+2 | m−1 | |||
Z metody wyznaczników wyszło mi y= | ,x= | , m≠2 ⋀ m≠−2 | ||
m | m |
| I m + 2 I | m | |||||||||||||
f(m) = | = | * | |||||||||||||
| I m I | m − 1 |
| I m + 2 I | m | |||||||||||||
f(m) = | = | * | |||||||||||||
| I m I | m − 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |