matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
napisz równanie okręgu o środku w punkcie S to srodek odcinkaAB
witold:
punkt s jest środkiem okręgu o promieniu 4 A=(2,−5) B=(6,−11)
5 sty 18:37
ak1:
wsp. środka okręgu to x=
2+6
2
=4 y=
−5−11
2
=−8 (x−4)
2
+(y+8)
2
=16
5 sty 18:46