Tryg
Bub: Ile to sinβ, jeśli cosβ=1/3, a β należy do 4 ćwiartki?
9 cze 20:20
Bub: Sinβ=−1/3?
9 cze 20:23
6latek: sinβ= −√1−cos2β
9 cze 20:25
Bub: Skąd to się wzięło?
9 cze 20:33
Jack: Z jedynki trygonometrycznej
9 cze 20:35
Bub: A ten minus przed pierwiasyekim na pewno będzie?
9 cze 20:38
Bub: Wiec wyjdzie 2/3*√2?
9 cze 20:40
6latek:
9 cze 20:41
Bub: To ile?
9 cze 20:43
Jack: Normalnie z jedynki bylo by bez minusa przed pierwiastkiem, ale 6latek odrazu uwzglednil teb
minus wiedzac ze beta nalezy do4 cwiartki, a tam tylko cosinus jest dodatni.
9 cze 20:43
9 cze 20:44
6latek: a sinus ujemny
9 cze 20:51
Bub: Rozumiem, dziękuję Panom bardzo
9 cze 20:52