matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz obwód trójkąta ABC
Frixie:
A=(−3,4) B=(6,2) C=(3,−3) |AB|=
√
9
2
+(−2)
2
|AB|=
√
85
|BC|=
√
9+25
=
√
34
|AC|=
√
85
L=2
√
85
+
√
34
9 cze 19:50
6latek:
dobrze
9 cze 19:54
Frixie:
Dzięki.
9 cze 20:06