matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość funkcji trygonometrycznych
Dacho :
Oblicz wartości pozostałych funkcji jeżeli trygonometrycznych kąta α Jeśli sinα = 1/3 i 90 stopni < α < 180 stopni
9 cze 19:45
6latek:
cosα=−
√
1−sin
2
α
sinα
tgα= −
√
1−sin
2
α
1
ctgα=
tgα
9 cze 19:57