matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sporządź wykres i opisz własności
Dominik:
sporządź wykres i opisz własności f(x)=(x−1)(x+3)
9 cze 17:05
Janek191:
Wykresem funkcji jest parabola.
− 3 + 1
p =
= − 1
2
Oś symetrii ma równanie: x = − 1 W = ( − 1, − 4) Funkcja maleje w ( −
∞
, − 1), a rośnie w ( − 1, +
∞
)
9 cze 17:16