matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mała wskazówka do całki
zielonygosc:
Czy można rozwiązać tak: ∫2
√
1+(cos
2
t)
dt = 2∫
√
1+cos
2
t
dt = 2∫ (1+cos
2
t)
1/2
dt = = 2* (1/(1/2)+1)*(1+cos
2
t)
(1/2)+1
9 cze 16:33
zielonygosc:
korzystając z wzoru na całke, ∫x
n
dx
9 cze 16:34