Trojkąt rownoramienny
bartek 145: Prosze o pomoc. Obwód trójkąta równoramiennego jest równy 32 cm. Podstawa trójkąta jest o 1 cm
dłuższa od ramienia. Ramię trójkąta ma długość:
a) 11cm
B) 10 cm
c) 11 i1\3 cm
d) 10 i 1\3 cm
5 sty 18:01
globus: bez wyjaśnień mogę ci powiedzieć że dobra odpowiedź to podpunkt d
na wyjaśnienie nie mam czasu:(
5 sty 18:06
krzysiek: Odpowiedź D
5 sty 18:06
krzysiek: globus rulezzz
5 sty 18:06
bartek 145: ale mozesz wyjasnic ? będe wdziewczny
5 sty 18:10
Marta: po prostu od obwodu odejmujesz 1 cm i dzielisz przez trzy i masz wynik
rozumiesz czemu
5 sty 18:13
R.W.16l: Lepiej napisac tak:
Ramię − x
podstawa − x+1
Obw=x+x+(x+1)
Obw=32
czyli 2x+x+1=32
3x=31
5 sty 18:17
Marta: no tak tez można
5 sty 18:18
bartek 145: dziekuje
5 sty 18:22