matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice ciągu
el:
Oblicz granice ciągu (−1)n an = _________ 2 n − 1
9 cze 09:48
Jack:
licznik?
9 cze 10:40
Janek191:
(−1)
n
a
n
=
?
2 n − 1
9 cze 10:40
Janek191:
lim a
n
= 0 x→
∞
9 cze 10:41