3 | ||
3. skoro sin = | , to zaznaczasz odpowiednie boki 3x, 4x (ten x jest bo boki moga byc 6 i | |
4 |
b | ||
cos α = | ||
4x |
3x | ||
tg α = | ||
b |
b | ||
ctg α = | ||
3x |
3 | ||
( | )2+cos2α=1 | |
4 |
9 | ||
cos2α=1− | i cosα>0 | |
16 |
√7 | ||
cosα= | ||
4 |
3 | √7 | 3 | 4 | |||||
tgα= | : | = | * | |||||
4 | 4 | 4 | √7 |
3 | ||
tgα= | ||
√7 |
√7 | ||
ctgα= | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |