helllp
helllp: szybkie pytanie
dlaczego x=y
2 ma inny wykres niz y=
√x 
przeciez jak sie da obie zmienne do pierwiastka to
to to samo?
8 cze 23:29
ICSP: bo pierwiastek jest dodatnio określony.
8 cze 23:31
8 cze 23:36
ICSP: ponieważ x = y2 ⇒ y = √x v y = −√x
a y = √x jest tylko dodatnie określony, więc nie może przyjąc wartości ujemnej.
8 cze 23:40
helllp: jak mam zadanie obliczyc pole obszaru ograniczonego; x=y
2, y=4, x=9, zawierajacy punkt P(1,0)
to co ja mam narysowac

z tym x=y
2
8 cze 23:41
helllp: bo narysowalem y=√x i nie zgadzaly mi sie punkty przeciecia, troche dziwne mi sie to
wydalo... ale potem znowu jest ograniczenie y z dolu jakims −√x i juz sam nie wiem...
8 cze 23:44
8 cze 23:44
helllp: (w odpowiedziach)
8 cze 23:44
helllp: nic juz nie rozumiem, co tu sie dzieje : (
8 cze 23:47
ZKS:
Tak zapisałeś, że program zamienił Ci osie. Pozioma to oś OY, a pionowa to OX.
8 cze 23:48
ZKS:
Nawet wystarczyło spojrzeć na ten wykres dla y = 100 (oś pozioma) otrzymujesz x = 10 000
(oś pionowa).
8 cze 23:49
8 cze 23:53
helllp: dobra dzieki juz cos mi sie rozjasnilo : )
9 cze 00:00